Oeps!, niet goed opgeslagen - Reisverslag uit Jasper Park Lodge, Canada van Rens en Annelies Dorpel - WaarBenJij.nu Oeps!, niet goed opgeslagen - Reisverslag uit Jasper Park Lodge, Canada van Rens en Annelies Dorpel - WaarBenJij.nu

Oeps!, niet goed opgeslagen

Door: Rens

Blijf op de hoogte en volg Rens en Annelies

17 Augustus 2014 | Canada, Jasper Park Lodge

Ik heb al menig keer verteld over het gebrek aan goede verbinding met internet en nu zie ik (ik heb nu goed internet) dat er 2 dagen niet doorgekomen zijn. Het gaat dan als eerste over de rustdag in Clearwater bij het meer (apenweide) hoog in de bergen. Achteraf was dat maar goed dat het een rustdag was. Toen we wakker werden en over het meer wilden kijken bleek het te regenen en zo hoog in de bergen is dit wolken en mist. Die ochtend leker ontbijt in het boorhuis en dan voornamelijk bijgekomen en gelezen in onze cabin. Hier hadden we geen bereik met internet en of telefoon dus ook in dit opzicht lekker rustig. De volgende ochtend moesten we weer vroeg op omdat nu de reis naar Jasper National Park op het programma staat. Een tocht van ca. 5 uur. Halfweg zien we borden over Blue River Safari en hier stoppen we dan ook. Het is een kleine vaartoct over een rivier met een klein bootje (12 man max.) en een gids. Kort na de stop mogen we aan boord en al vrij spoedig zien we de eerste beer met haar jong op de oever, kort bij ons. Toch bijzonder om opnieuw beren zo in hun eigen omgeving bezig te zien. De tocht over de rivier duurt maar kort, maar geeft ons toch weer een mooi zicht op de natuur en het wildleven. Na een stop van ca. 3 uur moeten we weer verder. Gelukkig was het weer opgeklaard en opnieuw zonnig met keurige temperaturen van rond de 25 graden. Jasper is een geweldig groot natuurpark en we maken onderweg nog diverse stops om te genieten van de natuur waar wij door heen rijden.